Kossmanndejong en Tellart ontwerpen House of Artisans Abu Dhabi

29-06-2021 (15:04) - Creatie

Kossmanndejong en Tellart ontwerpen de nieuwe vaste tentoonstelling voor het House of Artisans in Abu Dhabi. Bezoekers kunnen hier ambachtslieden ontmoeten, de belangrijkste technieken ontdekken, én ze kunnen zelf aan de slag. Kossmanndejong en Tellart zijn ook samen verantwoordelijk voor het ontwerp van de bezoekerservaring van het VAE-paviljoen op de EXPO2020Dubai.

In het culturele district van Abu Dhabi staat het museum dat is gewijd aan het omvangrijke immateriële erfgoed van de Verenigde Emiraten. Het House of Artisans is een eerbetoon aan de traditionele en moderne lokale ambachten. Het markante gebouw door architect Alex Franklin (destijds werkzaam bij Austin-Smith:Lord) heeft een gevel van gevlochten panelen van riet. Binnen is het volledig opnieuw ingericht en kun je dwalen door een geweven dorp vol verhalen. Drie traditionele weeftechnieken vormen de basis van de interactieve tentoonstelling: vlechten met palmbladeren, wol weven en patronen creëren.
 

Ambachtslieden

In het centrale paviljoen zijn bezoekers te gast bij drie Emirati ambachtslieden die ter plekke hun ambacht uitoefenen. Rondom deze werkplaats zijn drie paviljoens gewijd aan Sadu, Khoos en Talli, de traditionele Emirati weeftechnieken. Verderop is er een traditioneel koffieritueel te ervaren.