Kröller-Müller Museum verhaalt over tachtig jaar

05-07-2018 (10:55) - Creatie

Op 13 juli 2018 is het precies tachtig jaar geleden dat het Kröller-Müller Museum zijn deuren opende voor publiek. Helene Kröller- Müller zag in 1938 haar droom verwezenlijkt in de opening van het destijds geheten Rijksmuseum Kröller-Müller. Het museum gaat dit vieren met de lancering van een online Tijdlijn, met verhalen die niet eerder naar buiten zijn gebracht.


In de Tijdlijn wordt door middel van storytelling het verhaal achter de kunstwerken verteld vanuit het perspectief van de directeuren van het Kröller-Müller Museum.  Het resultaat moet inzicht geven in de visie van Helene Kröller-Müller en haar opvolgers en laat zien waarom zij voor bepaalde kunstenaars en architecten hebben samengewerkt. Het project werd ontwikkeld door het bureau Zicht Online uit Rotterdam. 

 

onbekende verhalen

Er worden verschillende verhalen verteld,  zoals het verhaal achter het beroemde schilderij 'De aardappeleters' van Vincent van Gogh, dat niet door Helene is aangekocht maar door de eerste conservator van het museum, Willy Auping jr. En wie weet eigenlijk waar de schilderijenverzameling van Helene was tijdens de oorlog?

 

gevuld

Op 13 juli lanceert het museum de geschiedenis van haar stichter Helene Kröller-Müller, het museum tijdens de Tweede Wereldoorlog en de periode van directeur Bram Hammacher (1947-1963), grondlegger van de beeldentuin. De Tijdlijn wordt gedurende het jubileumjaar gevuld met verhalen.