Kunstenaars live aan het werk in STRAAT

10-09-2021 (14:45) - Creatie

Het STRAAT museum deelt graag de passie voor graffiti en street art met iedereen. De immense kunstwerken met abstracte vormen en kleuren zitten vol verhalen. Om iedereen een kijkje achter de schermen van het maakproces vaneen kunstwerk te geven, nodigt hét graffiti en steet art museum regelmatig kunstenaars uit om live in het museum aan het werk te gaan. Deze maand verwelkomd STRAAT onder andere Zenk One en ZURIK en kun je vanaf de eerste rij zien hoe deze artiesten hun kunstwerk maken. 
 
Met al meer dan 20 jaar ervaring in het vak, bestaat het werk van de Nederlandse kunstenaar Zenk One uit illustraties, muurschilderingen, schilderijen en grafische vormgeving. De realistische kenmerken gecombineerd met de grafische touch zijn typerend voor zijn illustraties en springen direct in het oog. Al helemaal wanneer hij teruggaat naar waar het allemaal begon op 16-jarige leeftijd, door de fotorealistische onderdelen met een spuitbus te creëren. Je kunt Zenk One live aan het werk zien in STRAAT van vrijdag 10 september t/m zondag 12 september. Nu al benieuwd naar de stijl van deze kunstenaar? Hier vind je een overzicht van zijn voltooide werken.  


Dynamische graffiti van ZURIK

Geboren in Colombia en momenteel woonachtig in Barcelona, laat graffiti writer en graphic designer ZURIK zich inspireren door de dynamische en kleurrijke stijlen van graffiti. ZURIK wijkt af van de gevestigde regels door te spelen met organische, geometrische en technische aspecten, wat haar werk persoonlijk, uniek en enorm herkenbaar maakt. Met haar huidige werken richt ze zich voornamelijk op murals in publieke ruimtes, wat haar een perfecte fit maakt voor STRAAT. ZURIK is vanaf zaterdag 25 september t/m donderdag 30 september aanwezig in het museum. Wil je vast een idee krijgen van hoe het werk van ZURIK eruitziet? Neem dan zeker een kijkje op deze website. 
 
De komende tijd zijn er nog veel meer kunstenaars live aan het werk bij STRAAT. Houd voor de laatste updates de Instagram en Facebook pagina’s in de gaten en beleef een ongeëvenaarde ervaring die je niet snel ergens anders tegenkomt.