Kunstproject De Koude Kermis laat innovatie naast volkscultuur zien

20-02-2018 (09:43) - Creatie

DROPSTUFF.nl laat dit jaar van negen tot achttien maart tijdens de kermis op het Westergasterrein in Amsterdam een preview zien van het kunstproject 'De Koude Kermis'. Met de 'Koude Kermis wordt volkscultuur verbonden aan kunst en technologie. Op deze ‘kermis van de toekomst’ worden nieuwe en social media ingezet, maar ook virtual en augmented reality, artificial intelligence, 360° en 3D video, drones, robots, projectie, camera's, sensoren, zelfrijdende auto's en diverse game applicaties. Tegelijk worden ook traditionele media als theater, fotografie en fysieke (kunst)objecten getoond. Een paar van deze installaties worden door DROPSTUFF.nl ontwikkeld in samenwerking met een groep geselecteerde Nederlandse ontwerpers en kunstenaars. 


Inhoudelijk maakt DROPSTUFF.nl met De Koude Kermis een verbinding tussen de oorspronkelijke rijke geschiedenis van het kermiswezen met de hedendaagse festivals en presentaties over innovaties, waar nieuwe inzichten en uitvindingen worden getoond en waar het nieuwste van het nieuwste gepresenteerd wordt. 


Vanaf juni 2018 zal De Koude Kermis rondreizen langs kermissen en festivals en daarbij zal steeds een nieuwe installatie gepresenteerd worden. Op het programma staan onder andere een reuzenrad met artificial intelligence, een botsautobaan met zelfrijzende auto’s en een schiettent waar je je eigen vrienden virtueel ontvriendt.