KunstRAI verplaatst naar najaar

KunstRAI verplaatst naar najaar

16-04-2021 (10:33) - Creatie

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 mei jl. en de verwachtingen omtrent de versoepelingen van de coronamaatregelen heeft de organisatie van de KunstRAI 2021 besloten het evenement te verplaatsen naar het najaar.
 
Tijdens de persconferentie is onder meer bekend gemaakt dat in het gunstigste geval de musea op 28 mei weer open kunnen. Een evenement als de KunstRAI valt onder dezelfde definities van ‘doorstroomlocatie’ als musea en daarmee geldt het exitplan en de mogelijkheid tot opening ook voor de KunstRAI.
 
Momenteel is de organisatie in overleg met haar locatie, RAI Amsterdam, over mogelijke data in het najaar. Daarbij wordt, naast de beschikbaarheid van de locatie, rekening gehouden met de data van andere kunstbeurzen in binnen- en buitenland. Door de vele geplande evenementen in het najaar, is het nog niet mogelijk de definitieve nieuwe data te communiceren. Het is wel zeker dat er een nieuwe datum komt, die naar het zich nu  laat aanzien over circa vier weken bekend kan worden gemaakt.
 
De organisatie verwacht dat Focus Japan ondanks deze verplaatsing zal kunnen plaatsvinden. Ook de overige randprogrammering met onder andere de jaarlijkse uitreiking van de Sluijters Prijs en Art on Paper Amsterdam gaat gewoon door.