Kunstwerk op de A’DAM Toren verlicht Amsterdam tijdens ADE

Kunstwerk op de A’DAM Toren verlicht Amsterdam tijdens ADE

12-10-2021 (09:57) - Creatie

Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) brengen lichtkunstenaars Boris Acket en Chris van Meer in samenwerking met Lumus Instruments een ‘BAKEN’ van licht over Amsterdam. Het topje van de A’DAM Toren schijnt als een vuurtoren, als een sein van hoop voor de nacht- en festivalsector. ‘BAKEN’ is te bewonderen op het dak van de A’DAM Toren tegenover Centraal Station in Amsterdam Noord. De lichtbron is te zien tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) van 13 t/m 17 oktober. De verlichting is dagelijks bij zonsopgang en zonsondergang zichtbaar.
 
Artiest Boris Acket, onder andere bekend van zijn lichtwerken op DGTL Festival, ontwierp ‘BAKEN’ in samenwerking met creatief producer Chris van Meer en Lumus Instruments voor ADE 2021. Boris Acket: "Met lichtinstallatie BAKEN willen we een symbool afgeven van deze vernieuwde hoop voor de nacht- en festivalsector door heel Amsterdam tijdens ADE. De lichtbron doet denken aan de moderne versie van een vuurtoren en dient als rustgevende stip aan de horizon, in onzekere tijden."
 

Highlights ADE programma in A’DAM

Woensdag 13 oktober wordt de officiële opening van ADE in The Loft gevierd en trapt PIV af in club Shelter met Archie Hamilton, DJOKO, East End Dubs, Iris Menza, Prunk.

Grote namen als Maceo Plex, Tale of Us, Adriatique, The Martinez Brothers, Maya Jane Coles, Freddy K, Richie Hawtin, Hector Oats en Samuel Deep zullen sets ten gehore brengen in Shelter en The Loft.
 
Sky bar Madam verzorgt de hoogste ADE Dinner Club, waarbij verschillende dj’s de muziek verzorgen, onder andere Boho Experience uit Ibiza.

In de creatieve members club A’DAM&Co zijn verschillende dj’s te zien, van ‘Drags in Dance’ en ‘Soulection X From Paradise’ tot ‘Funky Kong’ met Cinema Royale & Juri Miralles.
 
Foto: Dammes Mees Kieft & Toon Rooijmans