Laatste namen Nacht van de Poëzie bekend

06-08-2019 (16:51) - Creatie

Lévi Weemoedt, Ingmar Heytze, Iduna Paalman, Rosa Schogt, Joost Decorte, Kees Spiering, Ivo van Strijtem, Frans Kuipers, Asha Karami, Babs Gons en Tom Lanoye treden op tijdens de Nacht van de Poëzie. Daarmee is de line-up van de 37ste editie van de Nacht compleet.
 
Bij de start van de kaartverkoop van het poëziefeest in mei werden de eerste van de in totaal negentien dichters al aangekondigd: H.C. ten Berge, Gerda Blees, Ellen Deckwitz, Maud Vanhauwaert, Nachoem Wijnberg, Hagar Peeters, Esther Jansma en Breyten Breytenbach. 
 
De dichtersoptredens worden afgewisseld met muzikale en theatrale acts. Deze namen worden later deze maand bekendgemaakt. De presentatie van de Nacht is in handen van de Vlaamse schrijver en journalist Piet Piryns en dichter Ester Naomi Perquin.
 

Kindernacht van de Poëzie

Voorafgaand aan de ‘grote Nacht’ vindt de Kindernacht plaats. Deze derde editie staat in het teken van het thema ‘Reis mee.’ Het programma wordt in de derde week van augustus bekendgemaakt.
 
De Nacht van de Poëzie vindt plaats in TivoliVredenburg op zaterdag 28 september van 20.00 tot 03.00 uur. Kijk voor meer informatie op de site van de Nacht van de Poëzie