Laser 3.14 spreker op tiende editie TEDxAmsterdam

19-11-2018 (16:30) - Creatie

Laser 3.14 is spreker tijdens TEDxAmsterdam 2018. Dit heeft de Amsterdamse straatkunstenaar zelf bekendgemaakt via zijn bekende graffiti-art.
 

De komende tien dagen staat Amsterdam in het teken van het aftellen naar de ‘The Big X’. Dit jaar beleeft het event zijn tiende editie en dat is overal zichtbaar in de stad: op billboards én via de poëzie die Laser 3.14 op straat creëert. De straatkunstenaar kondigt de andere negen sprekers de komende dagen op verschillende locaties in Amsterdam aan; iedereen wordt uitgedaagd mee te raden naar de namen via social media met gebruik van #thebigx. De locaties en uiteindelijke sprekers worden ook bekend gemaakt via de social media-kanalen van TEDxAmsterdam. Het event vindt donderdag 29 november plaats in Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein.
 

meer dan graffiti

Laser 3.14 creëert al vijftien jaar poëzie op straat en ging in de jaren tachtig voor het eerst de Amsterdamse straten op om te taggen. Na jaren graffiti spuiten was hij toe aan vernieuwing en een poëtische legende werd geboren. Door poëtische teksten te combineren met de tag-naam Laser 3.14 ontstaan een stijl, boodschap en context die verder gaan dan de gebruikelijke graffititaal. Zo verwerkt hij muziek, politiek, liefde, media, cultuur, geschiedenis, kunst en religie in zijn werk om hiermee een krachtig statement af te geven. Zijn werk en boodschap neemt hij mee als hij onherkenbaar op het TEDxAmsterdam podium spreekt.
 
 
Het creatieve concept van TEDxAmsterdam, ‘The Big X’ is ontwikkeld door Stichting Nieuwe Helden, de theme identity en bijhorende uitingen door North VCA en de campagnevideo door WE ARE Pi. Klik hier voor de campagnevideo.
  

Last minute tickets voor TEDx Amsterdam zijn verkrijgbaar via de website: https://tedx.amsterdam