LifeHunters ontwikkelt quiz voor BankGiro Loterij

11-10-2018 (10:23) - Creatie

De BankGiro Loterij heeft vandaag de online spelshow Silent Quizco gelanceerd. Silent Quizco is de geheimste quiz van Nederland, waarin nietsvermoedende museumbezoekers kandidaat worden en geld kunnen winnen door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren. Het concept is bedacht en ontwikkeld door LifeHunters. Alle video’s zijn candid geschoten.


LifeHunters kreeg de opdracht een creatief online concept uit de werken waarbij alle voordelen van meespelen in de BankGiro Loterij samen zouden komen. Naast de vele geldprijzen en hoge winkans is dat ook de BankGiro Loterij VIP-KAART, waarmee deelnemers gratis binnenlopen bij meer dan 50 musea en tot 50% korting krijgen op andere dagjes en avondjes uit. 

 

silent quizco

Dat concept werd de Silent Quizco. In de Silent Quizco worden nietsvermoedende museumbezoekers kandidaat in een spannende spelshow. Via de oortjes van hun audiotour moeten de kandidaten vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren, maar niemand mag weten dat ze meespelen. Wie alle challenges binnen 10 minuten volbrengt wint € 250,-. 


Mark van der Werff, 
Creative Director LifeHunters: “Musea zijn niet saai, dat bewijst dit format. Het is bovendien een format waarop de BankGiro Loterij kan doorbouwen, via al hun touch points.” 


Steven Post Uiterweer
 Content Marketeer BankGiro Loterij: “We zijn enorm trots op het resultaat. We hebben een laagdrempelig format weten neer te zetten met een hoge fun factor. Elke aflevering draait om zowel ‘beleven’ als ‘winnen’, met een van onze culturele partners als uniek decor en een hoofdrol voor onze deelnemers.” 

 

video centraal

De online serie wordt via de verschillende social kanalen van de BankGiro Loterij uitgerold. Video staat hierbij centraal. Voor het eerste seizoen zijn zes afleveringen gemaakt in vier verschillende musea in Nederland: het Mauritshuis, Museum Boijmans Van Beuningen, Het Scheepvaartmuseum en het Rijksmuseum van Oudheden. 
 

De eerste aflevering is nu live. De overige vijf afleveringen staan om de week op donderdag online op het YouTube kanaal van de Bankgiro Loterij. 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.