Loesje lanceert doewijzer voor meer daadkracht

08-03-2017 (10:48) - Creatie

Op 15 maart gaan we naar de stembus. Loesje gelooft dat het tijd is voor frisse, nieuwe ideeën en plannen waar iedereen van profiteert. Die bepaal je niet van bovenaf, door een strikt en lang plan op te stellen. Die plannen bepaal je samen, met iedereen die jou kan helpen je idee te verwezenlijken. 
 

Een week voor de Tweede Kamerverkiezingen lanceert Loesje de DoeWijzer op http://doewijzer.org. Omdat zij gelooft dat de beste plannen voor een betere en mooiere wereld niet van politici komen, maar van mensen zelf. Af en toe heeft de wereld en zetje nodig en Loesje wil je met de DoeWijzer helpen om dat zetje te geven.


De DoeWijzer bestaat uit twaalf stellingen. Per stelling worden er zes Loesje-posters als antwoord gegeven. Kies die poster die het beste bij jouw mening past. Na het invullen van de wijzer krijg je geen stemadvies, maar een doe-advies op maat. Loesje geeft je tips om aan de slag te gaan met je plannen. Want het leukste is het natuurlijk als je na het invullen van de DoeWijzer ook echt de schouders eronder zet. Verstop bijvoorbeeld kleine cadeautjes in het gemeenteplantsoen, leg een luchtballonhalte aan in de straat, leer salsadansen aan 70-plussers of leg mooi ingelijste foto’s neer op kantoor zodat iedereen zijn werkplek kan versieren. Een goed idee klopt voor het in je hoofd opkomt, kost weinig tijd en geld maar heeft een grote impact. Iedereen kan goede ideeën uitvoeren. Laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan. Deel je ideeën via http://doewijzer.org of onder #doewijzer op Twitter, Facebook of Instagram.