Marina Paulenka artistiek directeur Unseen

15-05-2019 (17:57) - Creatie

Marina Paulenka wordt de nieuwe artistiek directeur van Unseen. Zij volgt Emilia van Lynden op na een periode van zes jaar. Paulenka zal nieuwe projecten ontwikkelen die licht werpen op maatschappelijke veranderingen en de grenzen van het fotografisch medium verleggen.

 
De lancering van het tweejaarlijkse magazine Unseen Magazine zal samenvallen met een Unseen event waarbij een reeks dialogen plaatsvinden met een focus op stedelijke verandering en het fenomeen van ‘gentrificatie’ op de London School of Economics and Political Science.
 
Marina Paulenka brengt een schat aan kennis en expertise met zich mee en benadrukt haar toewijding om fotografie naar een breder publiek te brengen en het medium te ontwikkelen. Als reactie op de groeiende belangstelling van de professionele gemeenschap richtte Paulenka het Photographic Association Organ Vida op in 2009, met de bedoeling evenementen te organiseren die gericht zijn op fotografie, tentoonstellingen en bijeenkomsten voor kunstenaars. Dit resulteerde uiteindelijk in het Organ Vida International Photography Festival, waar Paulenka tien jaar lang artistiek directeur was. 
 

Over Unseen Amsterdam

Elk jaar organiseert Unseen een van Europa's grootste en meest gevierde fotografie-evenementen - Unseen Amsterdam. Voor de achtste editie keert Unseen Amsterdam terug naar het Westergas om van 20 tot en met 22 september een podium te bieden aan de innovatieve voorhoede van de hedendaagse fotografie. Unseen Amsterdam biedt ook dit jaar weer een uitgebreid programma met initiatieven als de Fair, de Book Market, het driedaagse sprekersprogramma de Living Room, tentoonstellingen, Onsite Projects, het City Programme en Talent Development Programmes, erop gericht een podium te bieden aan dé nieuwe namen binnen de hedendaagse fotografie.