MINI lanceert 'wooncommune' 3.0

03-04-2017 (19:27) - Creatie

MINI (BMW Group) is een samenwerking gestart met SO-IL-architecten uit New York. In de steeds drukker wordende steden, worden aantrekkelijke plekken om te leven steeds zeldzamer. MINI presenteert tijdens de Salone del Mobile 2017 samen met SO-IL-architecten een visionaire oplossing.

vraagtekens
MINI LIVING – Breathe zet vraagtekens bij conventionele manieren van wonen en introduceert een creatieve oplossing om het probleem van de stedelijke omgeving in de toekomst op te lossen, vertelt Esther Bahne, Head of Brand Strategy en Business Innovations van MINI. 'Het concept maakt duidelijk wat er gebeurt als we huizen niet slechts zien als plekken om in te leven, maar als een aantrekkelijk onderdeel van onze omgeving, dat bovendien een positieve rol speelt in zijn omgeving en voor de mensen die er leven.'

creative use of space
Het concept blijft trouw aan MINI’s principes “Creative use of space” en “Minimal footprint” door aantrekkelijke leefruimtes voor drie personen te creëren in een niet eerder benutte stedelijke ruimte van hooguit vijftig vierkante meter. Een modulair metalen frame vormt de basisstructuur. Een flexibele, licht doorlatende 'huid' zorgt voor de grens tussen binnen en buiten. Een totaal van zes potentiële kamers en een daktuin bieden mogelijkheden voor privacy en persoonlijke ontplooiing. Op de begane grond zorgt de keuken voor sociale interactie, ook met de buitenomgeving. Daarboven bevinden zich verdeeld over drie verdiepingen verschillende leefruimtes waar de inwoners kunnen wonen en/of werken. Het bovenste deel bestaat uit slaapruimten, een badkamer en het dakterras. 

actief ecosysteem
Het concept biedt meer dan een aantrekkelijke woon- en leefomgeving. “Het reikt veel verder dan een puur woonconcept”, zegt Oke Hauser, Creative Lead van MINI LIVING. 'We zien het concept als een actief ecosysteem dat een positieve bijdrage levert aan de levens en ervaringen van de bewoners en het stedelijke microklimaat. Dat maken we inzichtelijk door slim gebruik te maken van middelen die essentieel zijn om te leven, zoals lucht, water en licht.'

Salone del Mobile 2017
Bezoekers van de Salone del Mobile, gelegen aan de Via Tortona 32 (Torneria) in Milaan (Italië), kunnen MINI LIVING – Breathe zelf ervaren van 4 tot 9 april 2017. Het merkendesign- en onderzoeksplatform A/D/O uit New York heeft het programma voor de Salone samengesteld. Op de thuisbasis in Greenpoint, Brooklyn, biedt A/D/O aan ontwerpers, architecten, creatievelingen en start-ups 2.000 vierkante meter ruimte om innovatieve producten en oplossingen te bedenken voor de meest prangende sociale uitdagingen.

2016
MINI laat in de tweede helft van 2017 bij A/D/O in New York nog een concept van MINI LIVING zien.  MINI LIVING is een initiatief uit 2016. Een creatieve denktank met de focus op het bedenken van architectonische oplossingen voor toekomstige stedelijke woonruimtes.