Minister van Engelshoven opent State of Fashion 2018

18-05-2018 (10:32) - Creatie

Op 31 mei geven eco-luxury-pioniers Oskar Metsavaht (Osklen) en VIN (VIN + OMI) samen met minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven het startschot voor State of Fashion 2018, searching for the New Luxury. 


Metsavaht, initiator en ontwerper van Osklen is milieuactivist en leider van de duurzaamheidsbeweging. Met zijn visie op nieuwe luxe in het high-end mode-segment maakte hij Osklen tot een belangrijk modemerk in Brazilië. 


VIN maakt deel uit van het ontwerpersduo VIN + OMI. Dit duo uit Londen maakt materialen die van gerecycled plastic worden gemaakt. Ze hebben bijvoorbeeld laatst Debby Harry van Blondie gekleed voor haar tournee. VIN + OMI presenteren ook hun ‘war on plastics’ in de tentoonstelling van State of Fashion. 

 

nieuwe stroming

Metsavaht en VIN + OMI zijn voorbeelden van een nieuwe stroming ontwerpers die duurzaamheid bovenaan de agenda hebben staan. Samen met hen en vijftig andere visionairs en modepioniers, en de verwachte 25.000 bezoekers gaat State of Fashion op zoek naar nieuwe definities van het begrip ‘luxury’.  


State of Fashion gaat ook elke vrijdagavond een debatavond organiseren. De eerste avond vindt bijvoorbeeld plaats in samenwerking met het Prins Claus Fonds en de Han Nefkens Foundation.  De avond wordt gemodereerd door podcaster Kestrel Jenkins van het Amerikaanse mode-platform Conscious Chatter.  

 

industrie moet eerlijker

Het State of Fashion-event vindt elke vier jaar plaats en heeft als hoofddoel een duurzame toekomst. Het is een internationaal en interdisciplinair platform voor ideeën, experiment, onderzoek en samenwerking en het probeert ontwerpers, bedrijven en opleidingen in mode en textiel te verenigen, met als doel de industrie toekomstgerichter, eerlijker, milieuvriendelijker en meer humaan te maken.


Het beeld voor dit event, geregisseerd door Barrie Hullegie, wordt vandaag gelanceerd.

Statement film State of Fashion 2018 | searching for the new luxury from State of Fashion on Vimeo.