Moco Museum opent nu ook in Barcelona

Moco Museum opent nu ook in Barcelona

10-10-2021 (19:04) - Creatie

Moco Museum opent op 16 oktober 2021 zijn deuren in een 16e-eeuws paleis in het centrum van de stad Barcelona. Het markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor dit onafhankelijke museum.
 
Moco Amsterdam opende zijn deuren voor het eerst in april 2016. Sindsdien is het museum door bijna 2 miljoen mensen uit meer dan 120 verschillende landen bezocht. Voor veel (jonge) bezoekers is Moco een beginpunt tot de wereld van de kunst.

Moderne en hedendaagse kunst

Moco Barcelona heeft kunstwerken van Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Banksy, Salvador Dalí, Damien Hirst, Keith Haring, KAWS, Hayden Kays, Yayoi Kusama, David LaChapelle, Takashi Murakami, & meer! Digital Immersive art van TeamLab, Les Fantômes en Studio Irma.
 
Speciale tentoonstellingen:
Esplendor de la Noche van Guillermo Lorca: Moco presenteert de eerste Europese soloshow van de hedendaagse Chileense kunstenaar in een show die magie en realisme bij elkaar brengt. Samengesteld door Simon de Pury, een legendarische veilingmeester, kunsthandelaar en een van de meest toonaangevende figuren in de kunstwereld. TeamLab vertoont digitale, meeslepende kunst in Europa's eerste speciale expositieruimte voor het NFT-fenomeen.
 

Palacia Cervelló

Moco Museum Barcelona is gelegen aan de c / Montcada 25 in Barcelona. Het neemt de ruimte over van Palacio Cervelló, de tot de 18e eeuw privéresidentie van de adellijke familie Cervelló. Van de middeleeuwen tot de 20e eeuw hebben aristocraten, handelaren en royals dit historische gebouw in bezit gehad. Met het grootste respect voor de bestaande architectuur herstelde Studio Pulsen de oorspronkelijke essentie van Palacio Cervelló. Tegelijkertijd is er een grote moderne ruimte gecreëerd om aan de behoeften van Moco Museum te kunnen voldoen. Met deze overname herhaalt Moco zijn eerste initiatief toen het de ruimte van Villa Alsberg (gebouwd in 1904) in Amsterdam overnam, een gebouw dat historisch gezien toebehoorde aan de elite.
 

"Er is nog zoveel meer kunst die we willen delen en er zijn nog zoveel verhalen om te vertellen. We vertegenwoordigen de stem van de straat en vertrouwen op de kunst als een uniek middel om ons hierin verder te helpen." zeggen Kim en Lionel Logchies, oprichters van het Moco Museum.


www.mocomuseum.com