Momkai ontwerpt Oncode Institute, een virtueel topinstituut voor kankeronderzoek

12-02-2018 (09:31) - Creatie

We weten veel van kanker, maar we begrijpen er nog te weinig van. Daarom moeten we kanker leren decoderen. Het nieuwe instituut dat er naar streeft deze ambitie te verwezenlijken vroeg ontwerpbureau Momkai het initiatief in al haar facetten vorm te geven. 


Oncode Institute en Momkai zetten geen nieuw gebouw neer, maar bouwen een digitaal netwerk. Ervaren topwetenschappers en talentvolle jonge onderzoekers werken vanuit negen partnerinstellingen aan het grote, gemeenschappelijke doel. KWF en drie ministeries investeren de komende vijf jaar 120 miljoen euro in het instituut. Oncode legt hiermee het fundament voor de toekomst, opdat kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.


Momkai is bekend als mede-oprichter van het journalistieke platform De Correspondent en is ook bij het kankerinstituut verantwoordelijk voor een holistische ontwerpvisie. Van de naam en de huisstijl tot het digitale platform en de koninklijke opening, alles werd in nauw overleg met Oncode en de vijf Founding Scientists gecreëerd.


Na twee jaar intensief samenwerken is Oncode Institute deze maand gelanceerd in het Tropeninstituut in Amsterdam. Koningin Máxima startte met een elegante swipe-beweging een animatie die de innovatieve insteek van het instituut en haar motto Outsmarting cancer, impacting lives verbeeld. Deze introductievideo met de stem van acteur Gijs Scholten van Aschat is terug te vinden op de website van het instituut: oncode.nl.