München in teken Nederlandse creativiteit

03-07-2018 (13:45) - Creatie

De hele maand juli zijn Nederlandse ontwerpers en creatieven te gast in München, waar zij onder de noemer DialoogKreativ hun werk tonen in twee tijdelijke presentatieruimtes. De Nederlandse aanwezigheid in München is onderdeel van het Creative Embassy Program waarin München, Amsterdam en Utrecht samenwerken.


Op 2 juli is het project geopend, door de Nederlandse ambassadeur in Berlijn Wepke Kingma, loco-burgemeester van Amsterdam Udo Kock, adjunct-directeur Economische zaken van München Kurt Kapp en de directeur Angelika Nollert, van museum Die Neue Sammlung-The Design Museum. Dat vond plaats in de door de Berlijnse ontwerper Werner Aisslinger ontworpen Loft Cube. 

 

inspiratie

Een maand lang is de Loft Cube omgebouwd tot een zogeheten ‘Inspired Concept Store’, een pop-up winkel met design en mode uit Nederland. De winkel is opgezet door curator Martiene Raven in samenwerking met M-ODE Foundation Amsterdam, het Centraal Museum in Utrechten en het platform Inspired. De winkel laat onder meer schoenen zien die geïnspireerd zijn op het werk van Piet Mondriaan, gerecyclede denim, fair-trade sierraden en duurzame mode.

 

uitwisseling

Burgemeester Josef Schmid van München: "Met het Creative Embassy Program hebben we laagdrempelige contactpunten gecreëerd voor uitwisseling in Amsterdam en München. Het gemeenschappelijke belang is om via deze uitwisselingsprojecten innovatie te bevorderen en verschillende spelers te motiveren om kennis uit te wisselen en samen te werken. München en Amsterdam hebben een vergelijkbaar potentieel in de culturele en creatieve industrie." 


Volgend jaar zullen creatieven en urban innovators uit München zich een maand lang in Amsterdam en Utrecht presenteren.