Must see: Liefde voor verzamelen

13-06-2018 (15:00) - Creatie

De nieuwe SAMMANHANG collectie van IKEA geeft opbergen een nieuwe betekenis. Tegenwoordig voelen we steeds vaker de druk om minder spullen te hebben. Toch doe je bepaalde items liever niet weg, bijvoorbeeld omdat ze een emotionele waarde hebben. IKEA maakte twee hartveroverende video's over mensen met een bijzondere verzamelwoede.
 
 
De SAMMANHANG collectie zet deze bijzondere spullen in de spotlights. De collectie is samen met zeven designers ontworpen en bestaat uit open en gesloten producten: van een koffietafel met een doorzichtig blad tot een glazen stolp met kurken bodem. De items zijn vanaf augustus verkrijgbaar bij IKEA.
 

Spullen met een verhaal

IKEA werkte voor de collectie niet alleen samen met zeven designers, maar ging ook op bezoek bij verschillende typen verzamelaars. Zo vertelt een minimalistische verzamelaar haar verhaal en vertellen niche verzamelaars over hun duizenden knopen en lepels. Twee autobiografische verzamelaars laten zien op welke manier andermans afval een waardevolle toevoeging is voor hun collectie.
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.