Muziek- en lichtkunstwerk SKALAR betoverend mooi

14-01-2020 (16:38) - Creatie

SKALAR is een gigantische licht- en muziekinstallatie die op dit moment te zien, en vooral te beleven is in de Gashouder in AmsterdamHet bijzondere en overweldigende lichtkunstwerk is ontworpen door de Duitse kunstenaar Christopher Bauder en de Franse muzikant Kangding Ray.
 
Het is een indrukwekkend samenspel van bewegende spiegels, perfect gesynchroniseerde lichtstralen en  surround sound. Je wordt letterlijk ondergedompeld in de lichtstralen die op de maat van ambient muziek en lage technobeats de hoge, donkere koepelvormige ruimte van de gashouder doorklieven. SKALAR kan op verschillende manieren worden ervaren; staand, liggend, ronddwalend en dansend. 
 

Live shows

De productie is een samenwerking tussen de Berlijnse ontwerp- en kunststudio WHITEvoid, Amsterdamse dance promotors Audio Obscura en Westergas. De tentoonstelling is tot en met 5 februari elke dag geopend en bezoekers kunnen zo lang blijven als ze willen terwijl de audiovisuele show voortdurend doorloopt. Bauder en Ray geven op twee zaterdagavonden een live show. Kijk voor meer informatie en tickets hier.