Nacht van de Poëzie viert 35ste verjaardag met 'KinderNacht'

06-07-2017 (11:42) - Creatie

De jaarlijkse Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg wordt dit jaar uitgebreid met een editie voor kinderen van 6 jaar en ouder. De ‘KinderNacht’ vindt plaats op de zaterdagmiddag voorafgaand aan de 35ste editie van de Nacht van de Poëzie.


Dichter des Vaderlands

Bekende dichters als Koos Meinderts, Diet Groothuis, Jaap Robben en Bart Moeyaert zullen gedichten voorlezen. Kinderboekenschrijfster en Gouden Griffelwinnaar Bibi Dumon Tak debuteert op de KinderNacht als dichter. Verder zijn er muzikale optredens en diverse doe-activiteiten voor kinderen. De middag wordt afgesloten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, die ’s avonds, samen met Piet Piryns, ook de Nacht van de Poëzie presenteert.


poëziepubliek van de toekomst

In de vroege jaren tachtig vonden al eens eerder Kindernachten plaats, toen gepresenteerd door Karel Eykman, met optredens van bijvoorbeeld Theo en Thea, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout en Kees Stip. “We vonden het tijd voor de terugkeer van dit evenement”, zegt directeur Michaël Stoker. “Het jubileum van De Nacht was daarvoor een mooie aanleiding. Er zijn zoveel goede dichters in Nederland die ook jonge lezers aanspreken. Het is onze taak om te laten zien hoe mooi, geestig en vrolijk poëzie is. Dat doen we ook graag voor kinderen. Ouders en grootouders die weten hoe leuk de Nacht van de Poëzie is, kunnen nu hun kinderen of kleinkinderen meenemen naar de KinderNacht. Dit is het poëziepubliek van de toekomst.”


DICHTER

De KinderNacht wordt georganiseerd samen met DICHTER., het tijdschrift voor jeugdpoëzie van uitgeverij Plint. De KinderNacht vindt plaats op zaterdag 16 september 2017 van 15.00 tot 16.15 uur in TivoliVredenburg in Utrecht. Voorafgaand en na afloop vinden er diverse doe-activiteiten plaats in de foyer. De KinderNacht van de Poëzie wordt mede mogelijk gemaakt door het Fentener van Vlissingen Fonds.


KinderNacht van de Poëzie 
Zaterdag 16 september 201
15.00 - 16.15 uur
TivoliVredenburg, Utrecht
Toegang: €7,50 (excl. servicekosten)

www.kindernacht.nl