Nationale Museumweek digitale activiteiten voor kids

Nationale Museumweek digitale activiteiten voor kids

20-04-2021 (17:19) - Creatie

Gedurende de Nationale Museumweek 2021, van 19 tot en met 25 april, kunnen Museumkids (kinderen 6 t/m 12 jaar) meedoen aan tal van workshops en speurtochten, en kunnen ze meespelen met het spannendste museum-detectivespel. In dit spel moeten gedurende de gehele Museumweek mysteries worden opgelost.
 
Kinderen wordt gevraagd om politiedossiers te analyseren, videobeelden te bekijken, websites te bestuderen, raadsels op te lossen en mee te speuren op sociale media. Op een speelse manier is de game uitdagend én leerzaam, en er zijn bovendien nog prijzen te winnen ook.
 
Activiteiten
Er is de hele week zat te doen voor kinderen. Zo is er op Kasteel Cannenburch is een wandelquiz, bij het Universiteitsmuseum Utrecht is er ook een wandelquiz, in het preHistorisch Dorp kun je archeoloog worden voor een dag, van het Stedelijk Museum Alkmaar is er een tekendoeboek te downloaden, De Museumfabriek biedt een knutselworkshop, het Maritiem Museum Rotterdam deelt proefjes om thuis te doen, kasteel Hoensbroek heeft een online schatjacht georganiseerd, en bij de Hermitage kun je op drakentocht.
 
Een overzicht van alle opties is hier te vinden, de spelregels voor de Museum Escape Game hier.