Nederlandse (co-)producties geselecteerd voor Berlinale Shorts en Forum Expanded

Nederlandse (co-)producties geselecteerd voor Berlinale Shorts en Forum Expanded

09-02-2021 (14:47) - Creatie

Twee Nederlands (co-)producties zijn geselecteerd voor aankomende Berlinale: Lost on Arrival van kunstenaarsduo PolakVanBekkum is geselecteerd voor Forum Expanded en de korte animatie Easter Eggs, een minoritaire co-productie van Ka-Ching Cartoons, is geselecteerd voor Berlinale Shorts.
 
Pensioen op Curaçao
Lost on Arrival is een korte documentaire en ging in wereldpremière op het International Documentary Filmfestival Amsterdam (Idfa) afgelopen november. De film volgt een man die wil terugkeren naar Curaçao om zijn laatste levensjaren te spenderen, maar tegen de tijd dat hij vertrekt, heeft dementie zijn geheugen aangetast. De film is gemaakt door Esther Polak en Ivar van Bekkum.
 
Exotische vogel
Easter Eggs is een animatie waarvan de wereldpremière tijdens de Berlinale Shorts zal plaatsvinden. In deze film gaan twee tieners op zoek naar iets buitengewoons in een doodgewoon dorp, en proberen een exotische vogel te vangen die is ontsnapt uit een Chinees restaurant. De film is gemaakt door Nicolas Keppens.
 
De 71e Berlinale vindt dit jaar in twee delen plaats: van 1-5 maart het Berlinale Industry Event en 9-20 juni een Summer Special voor publiek.