Nederlandse fotograaf lanceert grootste foto-expo ter wereld

22-01-2019 (10:07) - Creatie

De Nederlandse fotograaf Jeroen Swolfs lanceerde afgelopen zondag de grootste foto-expositie ter wereld 'Connecting Humanity' in Dubai. Hij deed dit met grote interesse van lokale pers en media en in samenwerking met partners als Canon, Philips en HIPA.


De Streets of the World expositie Connecting Humanity heeft een lengte van 1.8 kilometer en loopt over de boulevard van Dubai Creek. Bezoekers van de expositie bewonderen 194 foto's uit 194 landen die een bijzonder en hedendaags inkijkje geven in culturen van over de hele wereld.


straatleven


Voor de tentoonstelling fotografeerde Swolfs tijdens zijn zeven jaar durende
wereldreis het straatleven anno nu in vrijwel alle hoofdsteden ter wereld. In zijn werk legt hij de nadruk op wat ons verbindt als mens en hoe veel we, ondanks onze verschillende culturen en achtergronden, wereldwijd op elkaar lijken.


Swolfs' missie is om de mensheid dichter bij elkaar te brengen. Hij heeft dan ook verregaande plannen met zijn levenswerk Streets of the World. Dubai is de eerste officiële stop in de Streets of the World Tour, waarmee hij teruggaat naar alle landen ter wereld om zijn foto’s en verbindende boodschap terug te brengen naar de mensen.