Nederlandse fotograaf wint prijs grootste fotowedstrijd ter wereld

Nederlandse fotograaf wint prijs grootste fotowedstrijd ter wereld

16-09-2021 (15:24) - Creatie

De Haarlemse fotograaf Cor Boers krijgt de prestigieuze tweejaarlijkse CEWE Photo Award 2021 uitgereikt in de categorie ‘architectuur & techniek’. Cor Boers ontvangt de prijs voor zijn fotocreatie met een voortsnellende ICE trein in Utrecht. De CEWE Photo Award is de grootste fotowedstrijd ter wereld waar zowel professionals als amateurfotografen aan meedoen.
 
Dit jaar werden er meer dan 600.000 foto’s ingestuurd uit 170 landen. Uit Nederland waren er 8.965 inzendingen. In totaal waren er 10 categorieën die het gezamenlijke motto ‘Our world is beautiful’ droegen.
 
"Het idee is ontstaan om de snelheid van de huidige maatschappij in rust vast te leggen", zegt Cor Boers. Zijn prijswinnende foto is vanaf dinsdag 21 september tot en met zaterdag 9 oktober te zien in het Kunst Centrum Haarlem op de Gedempte Oude Gracht 119 te Haarlem.
 

NS

Cor Boers was gedurende zijn werkzame leven bedrijfsfotograaf bij de NS. Dankzij zijn ervaring kon Boers de ICE trein fotograferen in Utrecht. Na zijn pensionering is hij als amateurfotograaf doorgegaan. Hij is onder meer lid van de Fotogroep Haarlem die in de afgelopen zomer exposeerden in het Noord-Hollands Archief met de expositie 'Mijn Haarlem'.
 

CEWE

De CEWE Group is Europa’s toonaangevende fotoservice- en online-afdrukleverancier. Vanaf de start in 1912 is CEWE uitgegroeid tot het toonaangevende fotoservicebedrijf. Dit komt onder andere door het veelbekroonde CEWE PHOTOBOOK, dat elk jaar meer dan zes miljoen keer verkocht wordt. De CEWE Group heeft ongeveer 4.000 werknemers en is actief in meer dan twintig landen. De omzet van de Group steeg in 2020 tot 727,3 miljoen euro. CEWE is genoteerd aan de SDAX.