Nederlandse Storytelling methode gelanceerd in Litouwen

15-03-2018 (12:00) - Creatie

Aankomende week presenteert Storytelling Centre een nieuwe methode die gericht is op het delen van verhalen in de maatschappij. De methode is ontwikkeld in Amsterdam en wordt officieel gelanceerd in Litouwen op de University of Applied Sciences.


Storytelling Centre verzorgt al een aantal jaar trainingen in binnen en buitenland. Op basis van de feedback is de methode ontwikkeld, die onder de naam 'Share to Connect' naam moet gaan maken. In het kort bestaat de methode uit een korte introductie in de theorie van het delen van verhalen, een verzameling oefeningen die daaraan verbonden is en verdiepende informatie voor iedereen die meer over de inzet van storytelling in de maatschappij wil weten.

 

verandering door verhalen

Storytelling wordt steeds meer ontdekt als een effectief middel om verandering in gang te zetten en mensen bij elkaar te brengen. Het Storytelling Centre wil de methode inzetten om te werken aan een betere maatschappij. Het centrum staat nationaal en internationaal bekend als trainingscentrum, festivalproducent (Internationaal Storytelling Festival Amsterdam), en als producent van voorstellingen van jong storytelling talent.