Nieuw digitaal kunstcentrum opent in april 2022 zijn deuren

Nieuw digitaal kunstcentrum opent in april 2022 zijn deuren

02-06-2021 (12:05) - Creatie

Culturespaces, de Europese bedenker en beheerder van het veelgeprezen 'Atelier des Lumières' in Parijs kondigt in samenwerking met Westergas de opening aan van een nieuw digitaal kunstcentrum op het Westergasterrein in Amsterdam. De opening van de Fabrique des Lumières - dat lichtprojecties van klassieke en moderne kunstenaars zal tonen - staat gepland in april 2022. Met de opening bouwt Westergas aan zijn visie: om van het Westergasterrein een Cultuurdorp met een open karakter te maken dat aantrekkelijk is voor alle leeftijden.
 
Sinds de opening in Parijs in 2018 heeft Atelier des Lumières meer dan drie miljoen bezoekers getrokken voor gedigitaliseerde kunstwerken van onder anderen Vincent van Gogh, Claude Monet, Gustav Klimt en Salvador Dalí. De organisatie opende naast in Parijs al eerder digitale kunstcentra in onder meer Dubai en Bordeaux. De initiatiefnemers Culturespaces, Westergas en Gemeente Amsterdam, willen met de komst van het centrum het Westergasterrein op de kaart zetten als dé culturele broedplaats van Amsterdam. Per 1 juli begint de verbouwing van de ruimte waar het centrum zich zal vestigen.
 
Naast de tentoonstellingen waarin klassieke en moderne kunstenaars centraal staan, wordt ook een ruimte gewijd aan hedendaagse werken. De komst van het centrum moet Amsterdammers een extra reden te geven om naar het Westergasterrein te komen en een boost te geven aan de horeca in het gebied.