Nieuw kantoor Blauw Gras sportarena van 'toewijding, fun en creativiteit'

Nieuw kantoor Blauw Gras sportarena van 'toewijding, fun en creativiteit'

08-10-2020 (09:08) - Creatie

Blauw Gras heeft sinds dit voorjaar een nieuw onderkomen. Het bureau is neergestreken op de tweede verdieping van een groot industrieel pand op de Danzigekade in Amsterdam Houthavens. Interieur en designstudio Barde + vanVoltt heeft de nieuwe werkplek van de 50 medewerkers van Blauw Gras ingericht. 
 
Blauw Gras-oprichters Erik Wiese en Erjon Tuenter speelden in het verleden beiden op hoog niveau voetbal. Zij wilden dat hun nieuwe kantoor eruit kwam te zien ‘als een sportarena die toewijding, fun en creativiteit uitstraalt.’ Dat kregen ze. Bij binnenkomst is er een uitgelichte ‘spelerstunnel’: een eikenhouten loper die verlicht is door neon verlichte bogen en signage. Het enorme oppervlak (1350 m2) van de verdieping zorgt bijna vanzelf voor een covid-19 proof inrichting. Vaste werkplekken zijn afgewisseld met flex-zones: van een jeu des boules-grasbaan, teammeetings in de jungle tot een eenpersoons ‘single tasktafel’. Op verzoek van medewerkers is er ook een stilteruimte en zijn er geluidsdichte belhokjes.
 

Wall-art en middenstip

Bart van Seggelen, co-founder en creative director bij Barde + vanVoltt over het interieurontwerp: ‘We hebben de vijfhoek van het logo van Blauw Gras als vormentaal op speelse wijze terug laten komen in wall-art en op de vloer. Net als het lijnenspel van een voetbalveld, inclusief middenstip, dat door de hele ruimte loopt.
Materialen?‘We hebben gewerkt met een materialenset die aansluit bij Blauw Gras’, vervolgt Van Seggelen. ‘Denk aan: hout, beton, glas, blauw, groen en geel tinten, veel planten en verschillende murals die naast het uitzicht over het IJ, kleur toevoegen aan de ruimte. Voor de murals hebben we samengewerkt met Studio Jelijn Verhoeven.’
 
Erjon Tuenter, co-founder van Blauw Gras is zeer tevreden met de inrichting van zijn nieuwe kantoor: ‘We willen elke dag beter worden en net als in topsport, onszelf blijven ontwikkelen. Een fijne en vooral ook gezonde werkplek kan daar voor een groot deel aan bijdragen. Barde + vanVoltt heeft de juiste balans gevonden waar duurzame oplossingen, creativiteit, professionaliteit en spielerei goed samenkomen.’