Nieuwe boekwinkel zet illustratietalent in de spotlight

23-07-2017 (16:50) - Creatie

Boycott Books is de eerste boekwinkel in Nederland die zich specifiek richt op internationale hedendaagse illustraties. Van innovatieve kinderboeken tot gelimiteerde zeefdrukposters; oprichters Rosa Bernhard (29) en Jan Popelar (28) bieden een unieke selectie aan in hun onlangs geopende winkel in Amsterdam.
 
            

Met werk van internationale kunstgroepen, individuele illustratoren en onafhankelijke uitgeverijen hoopt de boekwinkel een publiek aan te trekken dat waardering heeft voor uitzonderlijke boeken.
 

unversele beeldtaal is bepalend

In het pand aan de Amsterdamse Waddenweg, voorheen een groentewinkel, gaan nu innovatieve kleurboeken, unieke zeefdrukken, uitdagende kinderboeken en handgemaakte kunstboeken voor jong en oud over de toonbank. Alle boeken hebben eerst het kritische oog van de twee eigenaren moeten trotseren: “Ze moeten visueel buitengewoon zijn en kwalitatief goed in elkaar zitten. Welke taal ze hebben, is niet het belangrijkste. De universele beeldtaal is bepalend.” Hierdoor is er een gevarieerd internationaal aanbod ontstaan. Veelal in het Engels, Duits, Frans, Nederlands of tekstloos. 
 
Boycott Books is een onafhankelijke boekwinkel met een internationale selectie kinderboeken, kunstboeken, gei¨llustreerde boeken en posters. Naast een winkel aan de Waddenweg 10 in Amsterdam, is er ook een webshop: www.boycottbooks.com
 

De winkel is geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur.