Niko da Costa Gomez wint expositieplek in het Cobra Museum

17-10-2019 (10:36) - Creatie

Niko da Costa Gomez (26) uit Amsterdam is de winnaar van Instant Fame with The Frame, een landelijke kunstwedstrijd van Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen. Zes weken geleden startte de zoektocht naar hét kunsttalent van Nederland.
 
Woensdagavond won de jonge kunstenaar een unieke expositieplek in het Cobra Museum. Zijn werk met de naam Mr. wordt daarnaast op alle The Frame-televisies in Nederland tentoongesteld.
 

Een optimistisch en authentiek werk

De jury was lovend over het werk van Niko. “Het is een intrigerend werk dat volgens ons, ondanks het wellicht oppervlakkige thema - haast in de trant van een smartlap - toch veel diepgang en gelaagdheid heeft. De kunstenaar heeft zijn kunstwerk opgebouwd vanuit verschillende technieken”, aldus juryvoorzitter Jop Ubbens. Ook vindt de jury het belangrijk dat het werk voor verschillende interpretaties uitlegbaar is. Het feit dat het werk vrolijk en aansprekend is van kleur - Caribisch bijna - bracht bij de jury een positieve vibe en gaf de doorslag om Niko tot winnaar uit te roepen.