Nog steeds bewondering voor Opel GT

11-04-2018 (15:25) - Creatie

Alleen vliegen is mooier. Zo werd destijds de Opel GT verkocht. En hoewel hij maar vijf jaar en alweer vijftig jaar geleden werd geproduceerd, is het voor veel mensen nog steeds een droomauto.


Erhard Schnell, designer van de auto, vertelt dat de ontwikkeling van de GT in het diepste geheim moest plaatsvinden: “Om te beginnen was het alleen een designstudie. Mijn leidinggevende had niets verteld aan het management. Maar toen de studie bijna voltooid was, moest hij toch wel. We waren heel benieuwd wat ze zouden zeggen, maar toen de directie onze Experimental GT zag, applaudisseerden de heren spontaan en waren ze enthousiast” 


De moed van Schnell en zijn team werd beloond op de IAA van Frankfurt. Pers en publiek ontvingen de GT positief, ook omdat niemand had zo’n radicale sportauto verwacht van Opel. Opel nam de GT uiteindelijk in productie, zes jaar na de eerste schets en slechts drie jaar nadat de directie het groene licht voor productie had gegeven.

 

bewonderen in het echt

De festiviteiten ter gelegenheid van het jubileum van de Opel GT beginnen in mei met de Bodensee-Klassik, een evenement voor liefhebbers van klassieke auto’s dat plaatsvindt van 3 tot en met 5 mei 2018 in Bregenz, Duitsland. Fans kunnen de iconische Opel GT niet alleen daar bewonderen, maar ook op andere evenementen in de loop van dit jaar.