OBA wordt modebieb

28-02-2017 (13:34) - Creatie

De centrale OBA wordt 16 maart omgebouwd tot modehuis. De tentoonstelling Modemuze@OBA opent die dag haar deuren. De centrale OBA laat kostuums en accessoires, zowel historisch als modern, uit twaalf musea uit het hele land zien. 

 
Denk bijvoorbeeld aan een loodzware Fong Leng-jurk of een achttiende-eeuwse tas. Op de tentoonstelling Modemuze@OBA hangen en liggen de meest uiteenlopende kledingstukken en accessoires uit musea als het Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht en Paleis Het Loo.
 
De tentoonstelling is ingericht door Modemuze, een online platform voor mode- en vier eeuwen kostuumgeschiedenis. Projectleider Mila Ernst vindt de tentoonstelling een buitenkans voor de echte modeliefhebber: ‘Textielcollecties kun je niet permanent exposeren. Door licht beschadigen de stukken snel. Maar voor deze tentoonstelling openen de diverse musea wel hun depots voor publiek. Eeuwenoude modecollecties en eigentijdse outfits zijn nu van dichtbij te bekijken.’
 
In de Expozaal zal directeur OBA Martin Berendse de tentoonstelling openen. Modemuze@OBA is t/m 2 juli gratis te bezoeken in de Centrale OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam. Elke dag open van 10.00 tot 22.00 uur.