Ode aan de eerlijke verhalen en degenen die ze vertellen

Ode aan de eerlijke verhalen en degenen die ze vertellen

14-09-2021 (12:02) - Creatie

Soms duikt er tussen de vele bureaufilmpjes die we krijgen voorgeschoteld, opeens eentje op die een heel ànder verhaal vertelt. Zo één die je niet een keer, maar twee of drie keer bekijkt. Het verhaal van Popcorn Stories is er zo één:
 
In 2021 is eigenlijk maar weinig meer wat het lijkt. In een wereld vol Instagramfilters, fake news en anonieme accounts zijn we vooral bezig met het fabriceren van ons eigen, ideale verhaal. Het is prettig dat je die foto met onderkin met een druk op de knop kan vervangen voor eentje zonder. En hoe heerlijk om te roepen wat je écht vindt, zonder dat de wereld weet wie je echt bent.
Erg comfortabel allemaal. Maar met de echte wereld heeft het natuurlijk niks te maken.
De verhalen uit de echte wereld hebben geen filter en doen ook geen TikTok-dansje.
 
Wij willen laten zien dat het niet draait om het meest perfecte, meest spectaculaire of meest sexy verhaal. Het gaat om het échte verhaal. Echte verhalen van echte mensen. Die verhalen zijn meestal niet zo zwart-wit. Ze bestaan uit, over sexy verhalen gesproken, ontelbaar veel tinten grijs. Ze staan bol van de nuance, inconsequenties en twijfels. Wij geloven dat juist dit de verhalen zijn die verteld moeten worden. Want echte verhalen zijn verhalen die overtuigen, die raken en die, heel misschien, de wereld een beetje kunnen veranderen.
Daarom brengen wij een ode aan de echte, eerlijke verhalen en degenen die ze vertellen. 
  

Everyone has a story to tell... from Popcorn Stories on Vimeo.