Offline Matters

Offline Matters

09-08-2020 (16:04) - Creatie

Offline Matters (verschijnt 22 september) is een handboek voor iedereen die digitale overbelasting in hun leven en creatief werk ervaart. Deels insider-inzicht, deels handleiding, dit boek is voor alle creatieven die hulp zoeken met het:
 
Navigeren door de mogelijkheid van offline alternatieven;
Tegengaan van overwerkcultuur, uitbuiting en afgezwakte ideeën;
Herstellen wat je leuk vond aan je creatieve roeping.
 
Aan het einde van Offline Matters krijg je een nieuw perspectief op de droge digitaliteit die creatief werk vandaag de dag definieert - en een reeks strategieën om dit te veranderen.
 

Over dit boek

Offline Matters is een handboek met radicale strategieën voor creatieven. De gids laat de huidige staat van creatief werk zien, waarbij digitaal de oplossing is, overwerkcultuur omslaat in burn-outs en ideeën die juist bijdragen aan een depressief marketinggeluid.
 
Dit boek is een wake-up call voor het digitale tijdperk. Het is niet zo zeer een anti-technologie boek, maar eerder een kritische kijk op hoe we met de hedendaagse technologie omgaan. Henderson neemt de lezers mee op een reis die hen helpt een offline-first benadering van hun creatieve proces te bereiken. Van ideeën die de meest beperkende gewoonten afleren, tot insider-advies over het vermijden van clichés en het verminderen van digitale overbelasting, dit boek biedt praktische stappen voor een creatief leven dat de huidige gang van zaken in twijfel trekt.
 

Over de auteur

Jess Henderson (pseud.) Is schrijver, theoreticus en creatief strateeg. In 2017, op 26-jarige leeftijd, richtte hen Outsider op - een insider-activistisch platform voor de creatieve industrie. Begonnen als een subversieve e-mail nieuwsbrief, Outsider is uitgegroeid tot een cult-following over de hele wereld met hun anonieme geschriften, onderzoek, publicaties, experimentele workshops en offline-only evenementen. Henderson is een fellow van het Institute of Network Cultures in Amsterdam en spreekt over offline creativiteit over de hele wereld, waaronder de NYCxDesign-week, Parsons Strategic Design Conference, de DuPho Awards en Us by Night Festival.
 
Titel: Offline Matters
Auteur: Jess Henderson
Uitgeverij: BIS Publishers
Publicatie datum: 22 september 2020
Engelstalig
Paperback
160 pagina's
18 x 14,5 cm
ISBN 978 90 6369 578 1
Prijs: €14.99