Online campagne voor Rosa Spier Huis

19-04-2017 (10:23) - Creatie

Acteur Dirk Zeelenberg, bekend van tv-series als Divorce, stond 17 jaar geleden nog met zijn vriend Johnny Kraaijkamp sr. in het theater. Het bleek de start van een intense vriendschap.

Fauve Bouwman bewondert wereldberoemd fotografe Eva Besnyö die tot haar 93e in het Rosa Spier Huis leefde.  Zij inspireert de 25-jarige Fauve nog elke dag met haar unieke toepassing van bestaand licht, schaduwen en het krachtig portretteren van bijzondere persoonlijkheden. Met bijzondere anekdotes en herinneringen is het Rosa Spier Huis in Laren een unieke campagne gestart waarin kunstenaars van nu een audiovisuele ode brengen aan hun favoriete oud-bewoner.

De online campagne van het Rosa Spier Huis start met de lancering van een video van Dirk over Johnny sr. op de geboortedag van Kraaijkamp, woensdag 19 april. Doel van de campagne is het werven van nieuwe donateurs voor deze bijzondere gemeenschap. De opbrengsten maken het mogelijk dat kunstenaars tot op hoge leeftijd én samen met jongeren actief kunnen blijven in hun vak. Want kunstenaars: die gáán niet met pensioen.

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.