Online Nationale Museumweek druk bezocht

22-04-2020 (09:36) - Creatie

De online Nationale Museumweek is een grote hit. Tienduizenden mensen namen sinds de start op 20 april digitaal een kijkje in de musea. Een goede zet van de organiserende Museumvereniging om het evenement ondanks de coronacrisis op deze manier door te laten gaan.
 
'Juist nu hebben mensen behoefte aan troost, inspiratie en creativiteit. En het enorme culturele kapitaal dat van ons allemaal is, kan dat bieden’, laat directeur Mirjam Moll weten. 
 

Gouden Pronkstuk

De Nationale Museumweek duurt nog tot en met 26 april. Ruim 400 musea geven virtueel toegang tot hun collecties. De musea brengen een ode aan 75 jaar culturele vrijheid door middel van de digitale expositie Het Gouden Pronkstuk op de Dam op Museumweek.nl. Musea tonen daar hun mooiste pronkstukken. En ook deelden honderden mensen hun eigen persoonlijke kunstwerk op de site.
 
Iedere dag is er om 16.00 een live uitzending van #OnsEchteGoudTV met BNNVARA presentator Sahil Amar Aïssa. Bekijk hier wie er te gast zijn. Kijk voor alle laatste ontwikkelingen, activiteiten en nieuws op site van de Nationale Museumweek.