Ontwerper Frank Kolkman krijgt eerste Stokroos BodyDrift Stipendium

Ontwerper Frank Kolkman krijgt eerste Stokroos BodyDrift Stipendium

15-09-2020 (12:28) - Creatie

Design Museum Den Bosch en Stichting Stokroos hebben het eerste Stokroos BodyDrift Stipendium toegekend aan ontwerper Frank Kolkman. Jonge makers krijgen jaarlijks en voor vier jaar met het stipendium de kans eigen werk te maken en te exposeren in Design Museum Den Bosch. Het stipendium kent een thematische opdracht: Posthuman.
 
Kolkman ontwerpt op het snijvlak van technologie en het menselijk lichaam. Dat maakt hem volgens de organisatie de perfecte ontvanger van het eerste stipendium. Momenteel is op de tentoonstelling BodyDrift – Anatomies of the Future in Design Museum Den Bosch zijn Dream Machine en Open Surgery te zien. Het werk dat Kolkman maakt in het kader van het stipendium zal in de zomer van 2021 in het museum te zien zijn.
 
‘Het thema Posthuman sluit heel goed aan bij mijn ontwerppraktijk’, vertelt Kolkman. ‘Als ontwerper ben ik namelijk geïnteresseerd in onze relatie met technologie. Door middel van ontwerpend onderzoek en het ontwikkelen van experimentele producten en ervaringen probeer ik de kansen en implicaties van moderne technologie en wetenschap zichtbaar en bespreekbaar te maken. Het spannendste is het als daarbij de technologie nieuwe perspectieven verschaft op wat het betekent om mens te zijn.’