Perspekt Studio’s ANNO nu

03-07-2020 (14:21) - Creatie

In tijden van corona-nieuws en een kunst en cultuur-crisis is het hoopgevend om nieuwe culturele initiatieven tegen te komen. Zo ook ANNO in Zwolle. Een samensmelting tussen museum, archief, archeologie, science centre en beleving.
 
Perspekt Studio’s uit Haarlem pitchte tijdens de lockdown met een Zoom-presentatie en wist de stakeholder te raken met een over de gehele linie duurzaam en daarmee toekomstgericht concept. Perspekt tekent daarmee voor het concept, ontwerp en de realisatie van een Stadsmuseum nieuwe Stijl. Het project bloeit op de cohesie tussen alle betrokken partijen en ent zich op samenwerken en samen werken.
 
ANNO wordt de plek waar je de verhalen van Zwolle uit heden en verleden volop kunt beleven en meemaken. Je kan er meedenken over wat een museum is en wat een museum maakt. Na een multimediale introductie op het mooie Zwolle ga je je op verschillende manieren, met verschillende media en in verschillende sferen verder verdiepen. Wie bepaalt wat er bewaard wordt? En ben jij het daar mee eens? Wat mis je in het verhaal? De unieke locatie aan de Melkmarkt, met het Drostenhuis, wordt de komende maanden aangepakt. Ook de horeca zal een passend onderdeel zijn van ANNO. Eind 2021 zal ANNO haar deuren wagenwijd openen voor Zwollenaren en toeristen.