Plastic inzamelen voor nieuw RUIK parfum

31-07-2018 (09:56) - Creatie

RUIK, het parfumbedrijf dat eerder de kerstboom van de Dam en sinaasappelschillen omzette tot geuren, gaat met de lancering van hun nieuwe parfum KNOP, gemaakt van rozenafval, nu ook de strijd aan met de grootste bron van plastic vervuiling.


Water en frisdrankflessen zijn namelijk de grootste bron. Miljoenen flessen worden er per dag alleen al in Nederland weggegooid. Ook de doppen hiervan belanden tussen al het andere afval. Boye en Noëlle Dorenbos van het duurzame parfummerk RUIK werden hiermee geconfronteerd toen ze in januari met het RUIKlab verhuisden naar het eerste Upcyclecentrum van Europa, waar letterlijk het afval binnenstroomt. Boye: “We willen met onze nieuwe parfumdop de schoonheid van afval laten zien.” Noëlle vervolgt: “Wij zien afval als nieuwe grondstof en willen met het maken van onze parfums de knop omzetten.”

 

inzamelen

Om zoveel mogelijk doppen te redden roept RUIK op om frisdrankdoppen te sparen en in te leveren bij, of op te sturen naar, het RUIKlab. Daar is het eerste inzamelingspunt vanaf vandaag geopend. Noëlle: “Doordat we van oude doppen iets nieuws maken voelt een frisdrankdopje opeens waardevol. En dat is precies het gevoel dat wij willen oproepen.” Als bedankje krijgen de eerste 100 ‘doppen redders’ een sample van het nieuwe parfum KNOP. Boye: “Hoe mooi is het om heerlijk te ruiken en daarmee iets goeds te doen voor de wereld. Wij willen laten zien dat consumenten zelf de oplossing zijn.”

 

ruik

RUIK maakt parfums van afval en wil bijdragen aan het oplossen van het wereldwijde afvalprobleem. Ze laten zien dat het anders kan. De eigen flesjes en doppen worden na gebruik ook gerecycled. De parfums zijn exclusief verkrijgbaar via RUIK