Popcorn Stories maakt video 'Slaap lekker, Nederland' voor actie #500kinderen

Popcorn Stories maakt video 'Slaap lekker, Nederland' voor actie #500kinderen

08-10-2020 (16:50) - Creatie

Storytellingbureau Popcorn Stories heeft een video gemaakt om de actie #500kinderen kracht bij te zetten. Het filmpje met de titel ‘Slaap lekker, Nederland’ wordt naar buiten gebracht in samenwerking met Stichting Vluchteling, Defence for Children en VluchtelingenWerk Nederland.
 
Mede dankzij de brand in het vluchtelingenkamp op Moria zwerven er duizenden vluchtelingen zonder vast dak boven hun hoofd door Griekenland. 5000 van hen zijn kinderen zonder ouders of familie. Zij zijn op zoek naar maar één ding: een veilig thuis. Nederland heeft, na veel gesoebat, besloten om 100 vluchtelingen op te nemen. ‘Onmenselijk,’ vindt Michan Tolman, eigenaar van Popcorn Stories. ‘Zeker als je bedenkt dat deze 100 mensen worden in de plaats komen van 100 vluchtelingen van het hervestigingsquotum. Nederland neemt normaal gesproken via dat quotum 500 vluchtelingen per jaar op die in de categorie ‘extreem kwetsbaar’ vallen. Denk aan ernstig zieken, vervolgde christenen, LHBTI’ers.'
 
Inmiddels heeft de helft van alle Nederlandse Gemeenten de motie aangenomen om, naar aanleiding van de #500kinderen-actie, 500 kinderen op te vangen. Hopelijk zijn het de eerste stappen naar een menselijker vluchtelingenbeleid.