Post-graffiti-makers kunnen werk achterlaten in De Glasfabriek Schiedam

Post-graffiti-makers kunnen werk achterlaten in De Glasfabriek Schiedam

19-10-2021 (11:15) - Creatie

Het Stedelijk Museum Schiedam roept post-graffiti-makers op mee te doen aan de tentoonstelling 'Glashard. Post-graffiti in De Glasfabriek Schiedam'. Ze kunnen aan de slag in de Open Call-loods op het terrein. "We willen jonge kunstenaars een kans geven", zegt museumdirecteur Anne de Haij.
 
De tentoonstelling loopt van 16 oktober t/m 16 januari 2022. De Open Call-deelnemers zijn op zaterdag tijdens de looptijd van de tentoonstelling aan het werk. Aanmelden kan t/m 1 december 2021 via de website van het museum.
 

Street art

Stickit brengt een publicatie uit met de werken die in de Open Call-loods zijn gemaakt. Het platform begon rond de millenniumwisseling als promotieplatform voor de opkomende street art-beweging. Via de website konden makers en gelijkgestemden elkaar ontmoeten. "Voor veel mensen was dit een ontluikende scene", vertelt Van Mourik. "Een beweging zonder regels of grenzen, iedereen kon inspringen om zijn creativiteit te uiten." Inmiddels promoot Stickit de stroming met publicaties van kunstenaars met een achtergrond in street art/graffiti.

Foto: Olivier Schimmel door Aad Hoogendoorn