PostNL decemberzegels 2019 geïllustreerd door Lieke van der Vorst

04-11-2019 (20:38) - Creatie

De PostNL decemberzegels van dit jaar zijn geïllustreerd door Lieke van der Vorst. De internationaal veelgevraagde illustrator uit Eindhoven liet zich onder meer inspireren door haar persoonlijke herinneringen aan de decembermaand.
 
Op het postzegelvel met de 20 decemberzegels staat een tekening van een bonte parade met 10 personages, zowel mens als dier, in een winters landschap. De postzegels ademen een warme sfeer uit door de contrasterende kleuren met op de achtergrond een hemel met sneeuwvlokken en sterren. “De feestdagen staan in mijn ouderlijk huis altijd in het teken van familie”, zegt Lieke van der Vorst. “Van samen zijn, van delen. Op eerste kerstdag blijven we thuis. Op tweede kerstdag bezoeken we familie of vrienden. Iedereen neemt dan een gerecht mee.”
 

Doorloopeffect

De tekeningen op de postzegels lopen in elkaar over. Daardoor is op het postzegelvel als het ware een verhaal ontstaan. “Zo is het een hele optocht van links naar rechts geworden”, zegt Van der Vorst. “Een parade over een besneeuwde weg, die eindigt met de ijsbeer bij de brievenbus die kaartjes verstuurt naar degenen die niet bij het feest kunnen zijn. Dan is het verhaal rond.”
 
Lieke van der Vorst (1989) werkte eerder mee aan de decemberzegels van 2017 als een van de 10 jonge talenten die gekoppeld werden aan 10 bekende Nederlanders.