Puck & Hans – Made in Holland bekroond tot beste documentaire op LA FASHION FESTIVAL

Puck & Hans – Made in Holland bekroond tot beste documentaire op LA FASHION FESTIVAL

11-01-2021 (16:06) - Creatie

Afgelopen weekend is de documentaire Puck & Hans - Made in Holland over de legendarische modepioniers Puck & Hans tot beste documentaire bekroond op het LA FASHION FESTIVAL in de Amerikaanse stad Los Angeles. De documentaire van regisseur Peter Wingender werd door Smarthouse Films geproduceerd in coproductie met AVROTROS. Een nieuwe modedocumentaire over Ronald van der Kemp, die de eerste duurzame couturier van de wereld is, is in de maak door producent Smarthouse Films.
 
Na de galapremière op het Nederlands Film Festival in aanwezigheid van modeminnend Nederland in 2019, ging de film on tour in de bioscopen en wist 5.000 bezoekers te trekken. Meer dan 300.000 kijkers zagen de bekroonde documentaire bij Close Up van omroep AVROTROS.
 
Internationaal werd de documentaire onder meer geselecteerd voor het UK Fashion Festival en het Sarajevo Fashion Festival. Het modeplatform FashionUnited.nl verkoos de film tot een van de vijf beste modedocumentaires van 2019, naast films over Martin Margiela en Pierre Cardin.
 
Puck & Hans - Made in Holland werd door Gusto Entertainment uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en is online te bekijken via Close Up.