Record aantal inzendingen voor National Geographic Fotowedstrijd

16-10-2020 (10:54) - Creatie

Ruim 5000 meer inzendingen dan in 2019 en daarmee is de populariteit van de grootste fotowedstrijd van de Benelux enorm gestegen. De lockdownmaatregelen hebben zichtbaar invloed gehad in de onderwerpkeuze van de amateurfotografen.
 
Naast foto’s met een quarantainethema en mondkapjes zijn er in de categorieën Mens, Dier en Landschap ten opzichte van eerdere jaren opvallend veel foto’s ingezonden die taferelen weergeven in en om het huis.
 
De vakjury bestaande uit Sacha de Boer, Lieve Blancquaert, Renske Lamers, Jamie Westland en voorzitter Arno Kantelberg heeft naast de winnende foto’s van juryprijzen ook de genomineerden voor de publieksprijzen in de categorieën Mens, Dier, Landschap en Junior geselecteerd.(Van links naar rechts) voorzitter Arno Kantelberg, Renske Lamers, Sascha de Boer, Jamie Westland, en Lieve Blancquaert. (Van links naar rechts) voorzitter Arno Kantelberg, Renske Lamers, Sascha de Boer, Jamie Westland, en Lieve Blancquaert.
 
Op NationalGeographicfotowedstrijd.nl kan tot en met 29 oktober gestemd worden. De winnaars worden op 15 november tijdens een livestream bekend gemaakt.
 
De National Geographic fotocompetitie, gestart in 2007, is een samenwerking tussen National Geopgraphic Channel, National Geographic Magazine en National Geographic Junior Magazine. De competitie is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder fotografieliefhebbers in Nederland en België.
 
De winnende foto’s worden in National Geographic Magazine en National Geographic Junior gepubliceerd. De fotowedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door OPPO.