Restyling Preludium verzorgd door Vruchtvlees

03-09-2018 (12:54) - Creatie

Preludium, het maandblad voor liefhebbers van klassieke muziek, verschijnt in september in vernieuwde vorm. Zowel de inhoud als het uiterlijk van het blad zijn opgefrist. Dat laatste heeft Vruchtvlees: Digital, Strategy & Design – dat eerder dit jaar door de European Design Awards werd uitgeroepen tot European Agency of the Year – voor zijn rekening genomen.


Ook Preludium.nl heeft een restyling ondergaan. En voortaan is bijna de gehele inhoud van het blad online beschikbaar voor abonnees.


“Het vernieuwde Preludium is toegankelijk voor een grotere groep klassieke muziekliefhebbers dan alleen bezoekers van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. We werken samen met ervaren auteurs met een vlotte pen, en bieden artikelen voor uiteenlopende kennisniveaus. Preludium is er voor muzikale starters en kenners, voor muzikale alleseters en fijnproevers. Voor iedereen die zich wil verdiepen in klassieke muziek, meer wil weten over musici en componisten, en graag meekijkt achter de schermen.”

 

Niek Kessels, sr. Designer bij Vruchtvlees: “Het nieuwe ontwerp van Preludium is modern maar niet experimenteel. Statig maar niet elitair. Vriendelijke, moderne typografie en frisse kleuren zorgen voor een verlaagde drempel. Ook de illustraties op de covers dragen hieraan bij; ze maken het onderwerp minder keurig. Door het grotere formaat ontstaat meer ruimte op de pagina's en dit zorgt voor een rustige leeservaring. De focus ligt nog altijd op het vertellen van mooie verhalen over klassieke muziek.”