Robot Kittens ontwikkelt VR dansvoorstelling Narcissus & Echo

09-06-2021 (13:41) - Creatie

Creative tech agency Robot Kittens heeft meegewerkt aan de ontroerende Virtual Reality dansvoorstelling Narcissus & Echo, die aanstaande vrijdag in première gaat. Een interactieve dansvoorstelling bezoekers via een VR-bril kunnen zien en beleven - samen, in leegstaande theaters en poppodia. Het project is een initiatief van Peter Leung van House of Makers en Hidde Kross van Veejays.com. Robot Kittens is verantwoordelijk voor de technische realisatie en creatieve optimalisatie van het Virtual Reality-project.
 
Tijmen Mulder, co-founder Robot Kittens: “Veejays.com was op zoek naar een partij die een toevoeging zou zijn op videoproductie van de dansvoorstelling Narcissus en Echo. Het is een passion-project van Veejays.com, waar niemand geld mee zou verdienen en er is funding opgehaald via crowdfunding. Samen met de klant hebben we bedacht hoe we met de beschikbare middelen de meest optimale virtual reality ervaring zouden kunnen realiseren en produceren. We hebben gebruikgemaakt van 360 graden stereoscopische video, motion capture en 3D-animatie.”
 
Alle verborgen perspectieven zijn tijdens deze zaalvoorstelling door middel van een VR-bril te ontdekken. De voorstelling is een samenspel van dans, storytelling, muziek en digital art, waarin de bezoeker zowel de toeschouwer als hoofdrolspeler is.
 
Narcissus & Echo gaat op vrijdag 11 juni in première in Q-Factory, Amsterdam. De voorstelling is daarna ook nog te zien in Rotterdam, Den Haag, Tilburg en Hoofddorp. Tickets kosten € 15,- en zijn te koop via www.narcissusandecho.nl
 

Narcissus en Echo

In de grensverleggende interactieve dansvoorstelling stappen bezoekers binnen in de mythische wereld van Narcissus en Echo. Zij zitten samen met het publiek gevangen in een VR-spiegelpaleis. Hoe komen ze hier weer uit? Lukt het écht contact te maken met elkaar? Wat gebeurt er als we onszelf verliezen in een ander, in onbeantwoorde liefde? En wat gebeurt er met onze realiteit, als we juist alleen nog maar bezig zijn met onszelf en ons eigen imago? Wat vertelt deze oeroude mythe ons over de wereld van Zoom, Tinder en Instagram?