Samsung en Cheil Amsterdam introduceren In-Traffic Reply app

15-05-2017 (12:03) - Creatie

Vandaag lanceren Samsung en Cheil Amsterdam de In-traffic Reply app, die ervoor zorgt dat bestuurders hun aandacht bij het verkeer houden. Samen hebben zij de eerste Android-app ontwikkeld die inkomende berichten automatisch beantwoordt met geestige video’s of een standaardboodschap wanneer je achter het stuur zit.


sociale druk

In-Traffic Reply reageert op inkomende berichten en oproepen wanneer jij aan het verkeer deelneemt. Ook zet de app alle notificaties tijdelijk stil. Zo blijf je sociaal én houd je je aandacht op de weg. Het concept achter de app speelt in op de sociale druk die een derde van de Nederlanders voelt om direct te antwoorden op berichten en oproepen, zelfs wanneer zij achter het stuur zitten.

korte animaties
De content bestaat uit korte animaties die op een luchtige manier de mogelijke gevolgen van smartphonegebruik in het verkeer laten zien. Zo verspreidt de boodschap van Samsung, ‘Stuur vast, smartphone los’, zichzelf op een natuurlijke, visuele manier.

positief alternatief
Mariska Kloezen
, Managing Director, Cheil Amsterdam: “Cheil Amsterdam ontwikkelt projecten vanuit de vraag: hoe kun je technologie en data inzetten om een verschil te maken in de levens van mensen? In-Traffic Reply is geen verbod op smartphonegebruik in het verkeer, in plaats daarvan biedt de app een positief alternatief om onderweg connected te zijn. Het is een handige tool, maar tegelijkertijd een statement voor het hele netwerk van de gebruiker.”
Vorig jaar ontwikkelde Cheil Amsterdam in samenwerking met Samsung al een VR-game, Beat the Street, dat jongeren bewust maakt van hun kwetsbaarheid in het verkeer.

grappige video's
Menno van den Berg
, Vice President Mobile van Samsung Benelux: “Na het succes van Beat the Street, waarbij wij middelbare scholieren via VR bewust maken van de gevaren in het verkeer, pakken wij nu de oorzaak van veel onveilige verkeerssituaties aan. Met In-Traffic Reply nemen we het voortouw om het verkeer veiliger te maken. Met de app verminderen we de verleiding de smartphone te pakken terwijl je achter het stuur zit, omdat de app grappige video’s of antwoorden verzendt. Zo weten contactpersonen dat je je in het verkeer begeeft en op dat moment niet kunt antwoorden en kan iedereen zijn aandacht ongestoord bij de weg houden.”

In-Traffic Reply is onderdeel van Samsungs ‘Stuur vast, smartphone los.’-campagne om zijn verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid te nemen. Dit initiatief wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur & Milieu, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, De Fietsersbond, Flitsmeister, RAI Vereniging, Team Alert, Nederland ICT en de Hogeschool van Utrecht. In-Traffic Reply is nu gratis te downloaden in de Google Play Store.