Samsung ondersteunt Michel Mölder bij expositie cinemagraphs

Samsung ondersteunt Michel Mölder bij expositie cinemagraphs

18-10-2021 (14:22) - Creatie

Samsung ondersteunt fotograaf en cinemagraph-specialist Michel Mölder bij zijn nieuwe expositie 'Sunshine Royal Motel' in The Hoxton Amsterdam. In Sunshine Royal Motel wanen bezoekers zich in een 80's motelkamer met bekende gasten als Humberto Tan, Isa Hoes, Barbara Sloessen en Barrie Stevens. Via Samsungs The Frame komt de serie bewegende momentopnamen het best tot zijn recht. De expositie Sunshine Royal Motel is van 26 oktober tot en met 7 november gratis te zien in The Hoxton Amsterdam.
 
"Het was een vurige wens om de beelden te tonen op Samsungs The Frame," zegt Michel Mölder. "Ik ben ervan overtuigd dat de cinemagraphs op deze manier het best tot hun recht komen. Want zeg eerlijk, in combinatie met die fraaie houten lijst heb je als kijker niet eens direct door dat je naar een digitaal scherm staat te kijken. Zo worden mijn subtiele werken perfect aangevuld door The Frame."
 

Cinemagraphs in topkwaliteit

Cinemagraphs zijn een mix van foto en video. In deze serie gaat het om statische afbeeldingen waarin alles stilstaat. Enkel subtiele, verrassende en bewegende elementen brengen elk beeld tot leven. De bewegingen vormen samen een loop, waardoor je als kijker niet ziet wanneer de beweging begint of eindigt. Zo blijf je kijken naar het kunstwerk. Om ervoor te zorgen dat kijkers beelden optimaal beleven, is iedere The Frame door Samsung en Michel Mölder gekalibreerd.
 

Expositie

De expositie Sunshine Royal Motel is van dinsdag 26 oktober tot en met zondag 7 november te zien in The Hoxton Amsterdam.