Save the Night! Studenten vragen aandacht voor evenementenbranche

12-11-2020 (09:29) - Creatie

Studenten van de Hogeschool Amsterdam hebben deze week een maatschappelijk initiatief voor de evenementenindustrie gelanceerd. De evenementenbranche ligt door de coronamaatregelen al maanden stil. De studenten hebben begrip hiervoor, maar willen met 'Save The Night' laten zien dat de evenementenbranche niet pas als laatste terug hoeft te keren.
 
In samenwerking met Koepelgevangenis Arnhem en de dansers van Urban Dancers, Flipping Taco en Sport Instinct is een video gemaakt waarin symbolisch ‘opgesloten’ gedanst wordt in de Koepelgevangenis van Arnhem. Tussendoor is te zien is hoe de Nederlandse evenementen maatschappij ID&T deze tijd doorkomt door creatieve livestreams op te zetten, maar ook is er te zien wat er nu even niet meer kan.

Verschillende onderzoeken hebben laten zien dat de sectoren kunst en amusement zwaar getroffen zijn door de gevolgen van Covid-19. Zo heeft Goldman Sachs in mei een daling van 25 procent van de wereldwijde muziekopbrengsten voorspeld, met een daling van 75 procent in live-opbrengsten. IMS Business Report constateerde dat de totale waarde van elektronische muziekindustrie met 56 procent zou kunnen dalen. Artiesten/DJ’s zien hun inkomsten met 61% teruglopen, terwijl 75 procent van de inkomsten van nachtclubs en festivals in rook opgaan.

Doel van Save the Night is om licht te laten schijnen op hoe de creatieve industrie mogelijkheden verzilverd, maar ook op hoe de evenementen gemist worden. Niet alleen door de bezoekers, maar vooral ook door de artiesten, managers, boekers, technici, clubs, studio’s, beveiligers en productiebedrijven. Zij leven nu in
onzekerheid. Nederland is een van de grootste evenement industrieën ter wereld. Samen moeten we ervoor zorgen dat dit morgen nog het geval is. Steun de evenementenbranche en de duizenden mensen die hier werkzaam zijn. Vergeet ons niet. Save The Night!