Schepers Bosman X Auping: Consumption Quarantine

Schepers Bosman X Auping: Consumption Quarantine

13-10-2020 (10:35) - Creatie

Ontwerpersduo Schepers Bosman heeft een capsule-collectie gemaakt van reststoffen uit de Auping-fabriek in Deventer. De 'Consumption Quarantine' collectie wordt virtueel gepresenteerd tijdens Dutch Design Week 2020.
 
Met de samenwerking brengen Schepers Bosman en Auping hun kennis over textiel en hun liefde voor vakmanschap en design samen. De collectie bestaat uit drie sets 'experimenteel patchwork’ beddengoed: een sprei die ook als wandkleed opgehangen kan worden en bijbehorende draagbare stukken om in te slapen of te ontspannen. De sets zijn gemaakt van reststoffen zoals dekbedovertrekken, matrastijken en boxspringstoffen. Het gezamenlijke doel achter 'Consumption Quarantine' is om openheid en bewustwording te creëren rond lokale productie, handwerk en duurzaam Dutch design.
 
Dutch Design Week vindt online plaats van 17 t/m 25 oktober 2020. De virtuele presentatie van de capsule-collectie is op maandag 19 oktober. De livestream kan die dag om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur worden gevolgd via de Dutch Design Week website of via de instagram-accounts van Auping en Schepers Bosman.