Sheltersuit Foundation start hulpactie met Caritas Duitsland

02-02-2021 (13:17) - Creatie

Non-profit organisatie Sheltersuit Foundation deelt in samenwerking met internationale zorgorganisatie Caritas beschermende Sheltersuits uit aan daklozen in Berlijn. Sheltersuit Foundation ontwerpt en produceert sinds 2014 kleding en accessoires voor daklozen en vluchtelingen wereldwijd. De oprichter Bas Timmer werd in november 2020 door TIME Magazine uitgeroepen tot 'Next Generation Leader 2020'.
 
Deze kleding beschermt hen tegen de kou en het harde leven op straat. Caritas is de grootste zorgorganisatie in Duitsland en heeft wereldwijd meer dan 25.000 centra die zich inzetten voor daklozen en hulpbehoevenden. Sheltersuit, opgericht door modeontwerper Bas Timmer, biedt Caritas 80 jassen die getransformeerd kunnen worden tot slaapzak - zogeheten Sheltersuits.
 
Via de mobiele doktersdienst van Caritas (ArtzMobil) worden deze uitgedeeld aan daklozen. De non-profit organisatie heeft de ambitie om voor het einde van dit jaar in meerdere plaatsen in Duitsland hun beschermende ontwerpen uit te delen.
 
Gerecyclede slaapzakken
De buitenkant van de Sheltersuits zijn gemaakt van hoogwaardig upcycled waterafstotend materiaal. Het binnenwerk is gemaakt van gerecyclede slaapzakken en biedt warmte tegen de koude nachten. De opvolger, de shelterbag, is een variant gemaakt voor een warm klimaat. Inmiddels bieden beide ontwerpen al meer dan 12.500 daklozen wereldwijd de nodige warmte. De Sheltersuits worden gemaakt van restpartijen stof en leer in de twee ateliers in Nederland en Zuid-Afrika.
 
Sheltersuit biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans op een gezond arbeidsperspectief. Hiermee zijn inmiddels meer dan 112 banen voor vluchtelingen en voormalig daklozen gecreëerd.