Shootrl daagt jongeren uit met videochallenges tegen (corona)verveling

14-04-2020 (12:31) - Creatie

Jongeren tot 18 jaar kunnen vanaf nu meedoen aan videochallenges tegen (corona-)verveling met de app Shootrl. De app is vervroegd gelanceerd omdat jongeren massaal thuiszitten een wel wat creatieve afleiding kunnen gebruiken. Voor de challenges wordt samengewerkt met verschillende influencers.
 
Het werkt als volgt; iedere ochtend om 08.30 uur worden gebruikers uitgedaagd met een videochallenge. Deze zijn allemaal solo en in de buurt van huis of in huis uit te voeren. De eerste challenge heet de #ShootlrStayConnectedChallenge en is met de Nederlandse @akkamist, die met zijn ‘football panna skills’ 160.000 volgers heeft op Instagram en Streetkings van straatvoetballegende Edward van Gils. Met hen is een samenwerking voor langere tijd aangegaan. Ook danssensatie Joshua Markiet heeft zijn medewerking aan Shootlr toegezegd. 
 

Toplijsten

Op het moment dat de Daily Challenge van start gaat, hebben deelnemers een week de tijd om hun Shootlr op te nemen met de custom Shootlr camera. Shootlr’s duren maximaal één minuut, en kunnen bewerkt worden met bijvoorbeeld filters en tekst om ze een geheel eigen uitstraling te geven. Omdat Shootlr draait om het maken en bekijken van interessante content worden de gebruikers geïnspireerd en gemotiveerd de beste content te maken. De populairste content wordt in wekelijkse toplijsten getoond.